Eczacıbaşı VitrA’dan yeni yatırım
Türkiye’nin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının % 50’sinden fazlasını gerçekleştiren VitrA, üretim kapasitesini % 20 artırıyor. Yeni yatırımla, yıllık seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi altı milyon adede çıkarken, 500 kişiye daha istihdam sağlanacak.
Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Bilecik-Bozüyük’te yer alan üç seramik sağlık gereci (SSG) işletmesinin yanına kurulması planlanan 4. işletmenin ilk fazı tamamlandı. 2015’in son günlerinde temeli atılan işletmede, ilk etapta 250.000 adetlik yeni kapasiteyle ağırlıklı olarak klozet üretimi yapılacak. Bir yıl sonra devreye girecek 2. faz üretimle ise 750 bin adetlik ek kapasite yaratılacak. 45,4 milyon Euro’luk yeni yatırım, ülkemizin toplam SSG ihracatının % 50’sinden fazlasını gerçekleştiren Grubun, VitrA markalı yıllık SSG kapasitesini % 20 artırarak altı milyona adede çıkaracak. 4. işletme tamamlandığında toplam 38,6 bin metrekarelik yeni üretim alanı elde edilecek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak.
Yeni yatırımın devreye alınması vesilesiyle, 7 Eylül 2016 Çarşamba günü VitrA’nın Bozüyük’teki üretim tesislerinde bir tören düzenlendi. Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da katıldığı törende, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Başkan Yardımcısı Oğuzhan Gürsoy, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Fabrika Direktörü Tuna Tümer ve fabrika çalışanları da hazır bulundu. Törende konuşan Gümrah, “Bozüyük’teki ilk seramik sağlık gereci işletmesini 1977 yılında kurduk. Yaklaşık 40 yıldır üretim gücümüzün önemli bir bölümünü yaratan, bizleri adeta hemşerileri kabul eden Bozüyük’e ve tüm Bileciklilere teşekkür ederiz” dedi.
Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu
Büyüme stratejisini çok markalı, çok üretim merkezli ve çok pazarlı bir yapıda geliştiren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun, yaklaşık 6.500 çalışanı ve 4 ülkede 15 üretim tesisi bulunuyor. Grubun Bozüyük’te yer alan ve çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı üretim kampüsü; kapasite, teknoloji ve kalite bakımından seramik üreten tesisler arasında dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Bozüyük, Gebze ve Tuzla olmak üzere Türkiye’de 6; Almanya, Fransa ve Rusya’da ise toplam 9 tesiste üretim yapıyor. Banyoda kullanılan tüm ürünleri tasarlayıp üretebilen Grubun yıllık üretim kapasitesi; 5.250.000 seramik sağlık gereci, 37,5 milyon m2 seramik kaplama malzemesi, 3 milyon armatür, 350 bin küvet ve duş teknesi, 340 bin modül banyo mobilyasından oluşuyor.